آموزش نکات مهم برای طراحی یک پوستر تبلیغاتی گـــــــــــــــــــــرافیک
.:: Your Adversing Here ::.
 

آموزش نکات مهم برای طراحی یک پوستر تبلیغاتی

 

آموزش نکات مهم برای طراحی یک پوستر تبلیغاتی

 

پوستر چیست ؟

پوستر عبارت است از تعریف یک موضوع یا عنوان با زبان رنگ ها، اشکال، سمبل ها و ... با شیوه ای زیبا و مناسب که در کمترین فضا ( کاغذ پوستر ) بهترین مفهوم را برای بیننده عام داشته باشد.

هدف پوستر این است که در یک فرم ساده مفهوم را به ببیننده توضیح دهد و ذهن بیننده را درگیر چالش و بحث کند در مورد موضوع اصلی پوستر و درواقع جذابیت ایجاد کند برای بیینده . مثل طرح یک معمای جالب برای کسی .....

نکات مهم در طراحی پوستر :

سادگی در طراحی پوستر یک کلید است


یک پوستر باید ساده باشد تا پیچیدگی در بیان موضوع باعث خسته شدن بیننده نشود و هدف اصلی پوستر که ایجاد جذابیت و بحث برانگیزی است را بی ثمر نگذارد

یک موضوع پیچیده اگر در قالب یک پوستر ساده بیان شود به مراتب تاثیر گذاری بیشتر دارد نسبت به یک کتاب چندین صفحه ای با توضیحات فراوان .

در واقع یک بیننده عام از هر قشری مثل معلم، کارگر، گرافیست، دانشمند، کودک، سالمند، فروشنده و هر فردی با هر سنی در هر موقعیت اجتماعی که دارد باید بتواند از پوستر استفاده کند و قادر به درک مفهوم اصلی پوستر باشد.

شما باید نکات اصلی موضوعی که میخواهید پوستری برایش تهیه کنید رو شناسایی کنید
حتی میتونید اونها رو به صورت لیستی تهیه کنید و اولیت بندی کنید

نکته : این کار شاید به ظاهر سخت و طاقت فرسا باشد و یا حتی از نظر برخی افراد کاری بیهوده و بسیار تئوری باشد ولی وقتی شما در حال طراحی پوستر هستید ذهنتون به چندین جهت حرکت و فکر میکنه ولی وقتی الویت بندی های نکات اصلی موضوع پوستر رو به صورت لیستی جلوتون داشته باشید بهتر میتونید تصمیم بگیرید که از کدام شکل و رنگو المان در طراحی الویت اول پوسترتون استفاده کنید ....

خود را جای یک بیننده عام بگذارید !

خود را جای یک بیننده عام بگذارید برای گرفتن ایده های اولیه و نحوه ارائه موضوع و نه فردی که میخواهد پوستری طراحی کند تا بدانید یک فرد عام از چه چیزهایی خوشش می آید و نسبت به چه چیزهایی علاقه ای از خود نشان نمیدهد

اگر شما در جایگاه گرافیست در همان اول کار شروع به طراحی کنید (مثلا یک پوستر تبلیغاتی ) مطمئن باشید طرحتان درنظر بسیاری از گرافیست های عادی مورد پسند قرار میگیرد ولی احتمالا شرکتی که براش تبلیغات کردید ورشکست میشه یا حداقل رشد مالی خوبی نخواهد داشت !

البته ذکر این نکته مهم هست که در گام های بعدی یعنی انتخاب رنگ ها، اشکال و دیگر تکنیک های طراحی همانند یک طراح عالی باید رفتار کنید تا بهترین انتخاب ها را برای اینکه بیننده را مجذوب کنید داشته باشید.

کمترین استفاده از متن

اگر چه تعداد بی سواد های سراسر دنیا بسیار کم هستند و مطمئنا این دلیلی بر این نمیشه که شما متن کم رو تنها به دلیل وجود تعدادی از افراد بی سواد و رعایت کردن قانون عمومیت در پوستر رو رعایت کنید، ولی همان با سواد ها در جامعه هم هنگامی که نوعی آموزش، اجبار ، تبلیغات و چیز های دیگری که در موضوع اصلی پوستر گذاشته شده رو بخواند مشاهده کنند، به یک بیسواد تبدیل میشوند !
علت این موضوع هم این هست که محل نمایش دادن پوستر ها بسیار از هم متفاوت است و درجه اهمیت این نکته با توجه به محلی که پوستر نصب میشه بسیار از همدیگه متفاوت هستش !

برای مثال تصور کنید پوستری تبلیغاتی یا آموزش یک نکته شهروندی رو در خیابانها نصب کنند
در این شرایط علاوه بر این که شرایط قبلی در عمومیت پوستر بسیار خوب باید رعایت شود، نکته استفاده از کمترین متن هم بسیار پر رنگ خواهد شد چون افرادی که در خیابانها تردد میکنند احتمالا دل مشغولی هایی دارند و یا به سرعت از کنار این پوستر میخواهند رد بشند برای همین وجود متن های طولانی عملا بی نتیجه هستش و وقتی برای خوندنش نیست !

خصوصا اگر موضوع دوم آموزش یک هنجار اجتماعی رو بخواهید آموزش بدید مثل نکشیدن سیگار که بسیاری از مردم در مقابل این نوع نصیحت ها همیشه مقاومت میکنند، چه برسه به اینکه جملات طولانی از مضراتش رو بنویسید !



زبان رنگ و نقش به جای شعار


در ادامه نکته قبلی که گفتیم از متن کمتر استفاده بشه به این نتیجه میرسیم که از چه چیزی به جای متن ها استفاده کنیم؟

همیشه رنگ های زنده و با نشاطی از طیف رنگی قرمز مثل زرد نارنجی شما رو یاد غذا و خوراکی میندازه و همین امر باعث شده در طراحی انواع رستوران ها از این طیف رنگی استفاده بشه
حتی ممکنه شما علاقه ای به خوردن در اون زمان نداشته باشید ولی نشون دادن عکس یک غذای خوشمزه با رنگ هایی از این طیف ممکنه نظرتون رو در مورد خوردن عوض کنه !

رنگ ها و مفاهیمشون باعث میشه تا چشم بیننده روی یک موضوع متمرکز بشه و استفاده از همین نکته در طراحی پوستر یک سکوی پرتاب برای رسیدن به موقیت در هدف و طراحی پوستر هستش

استفاده از رنگ های مناسب در قالب نقش ها و اشکال متناسب با موضوع یک پوستر بهتر هست تا نوشتن یک شعار به بهترین نحو در پوستر ....

در مورد روانشناسی رنگ ها در طراحی جدا گانه موضوعی نوشته خواهد شد .
.....................................................................................................................

المانهای تشکیل دهنده پوستر

تمامی المان های به کار رفته در پوستر، می توانند در قالب یک عکس استفاده شوند. عکس های به کار رفته در پوسترها به دو گونه می باشند:
    عکس های صنعتی: که در این نوع عکس خود کالا یا خدمات موضوع عکس می باشد. به این تصاویر، تصاویر مستقیم می گویند.
•    عکس های تبلیغاتی: که در این نوع عکس ها المان یا تصویری به طور غیر مستقیم موضوع و هدف از پوستر را القا می نماید. به این تصاویر، تصاویر غیر مستقیم می گویند.

المان های طراحی پوستر

طراحی های گرافیکی از سه المان ثابت : رنگ و فونت و فرم تشکیل می شوند. پوستر نیز از طرح گرافیکی دیگر مستثنی نمی باشد.

رنگ ها

رنگ: بهتر است در استفاده از رنگ در پوسترها، مفاهیم رنگ ها را نیز در نظر بگیرید. از آنجا که پوسترها وسیله تبلیغات هستند، انتخاب رنگها می تواند در اثربخشی آن یا موفقیت اطلاع رسانی آن سهم قابل توجهی داشته باشد. بهتر است بیش از سه رنگ مهم و اصلی، در طرح شما چشم نوازی نکند. یعنی پوستر شما بر پایه سه رنگ که درجه اهمیت آنها نیز با هم یکسان نیست ، طراحی شود. از میان این سه رنگ، یک رنگ بار و سنگینی بیشتری داشته باشد. رنگ دیگر دررتبه دوم از نظر اهمیت باشد و رنگ آخر در جایگاه سوم اهمیت قرارگیرد. بدین ترتیب حال و هوای اصلی تبلیغات یا اطلاع رسانی پوستر شما مشخص می شود. استفاده از رنگ های زیاد، به جز موارد خاص، حس شلوغی و درهمی را منتقل می کند و تاثیر گذاری کمتری خواهد داشت.

بهتر است بدانید رنگ های گرم به دلیل تاثیری که بروی بیوشیمی بدن می گذارد (افزایش هیجان و ضربان نبض) در پوسترهای خوراکی بیشترین استفاده را دارند و رنگ های سرد به دلیل تاثیر متقابل آن با رنگ های گرم، احساس آرامش و اطمینان را به بیننده منتقل کرده و شاید مثلا در پوسترهای تبلیغاتی سازمان های بیمه و یا بانک ها و ... کاربرد و اثر بخشی بیشتری داشته باشند.

در این مبحث نمی خواهیم به تاثیر رنگ ها و مفاهیم بصری منتقل شده از آنها بپردازیم، تنها می خواهیم به اهمیت رنگ های استفاده شده در پوسترها اشاره کنیم.

فرم ها

فرم: فرم ها، همان اشکال و نمادهای بکار رفته در تصاویر پوسترها می باشد که هرچه خلاقانه و تصویرسازی شده باشد در نظر، ماندگارتر و تاثیرگذارتر خواهد بود. فرم ها نیز مانند رنگ ها دارای مفاهیم بصری متفاوت هستند و در انتخاب آنها در تبلیغات باید دقت فراوانی کرد. مثلا خطوط شکسته در صنایع سنگین استفاده بیشتری می شود (مانند صنایع خودروسازی) و خطوط منحنی در صنایع و خدمات یا تولیدات ملایم تر (مثلا صنایع غذایی یا تولیدات اسباب بازی ) بیشتر استفاده می گردد.

فونت ها

فونت: فونت ها نیز مانند سایر المانهای پوستر با دقت انتخاب می شود و با هدف و موضوع پوستر باید متناسب استفاده شوند. پر واضح است در پوستر یک رویداد تاریخی، استفاده از فونت های مخصوص همان زمان جالب تر و مناسب تر می باشد، یا بهتر است درپوستر یک رویداد یا تولید محصول کودکانه، از فونتهای کودکانه یا فانتزی استفاده گردد. هرگز نوشته های پوستر را ساده ننویسید. هرچقدر پوستر شما ساده باشد، نوشته های آن نباید ساده و شبیه کلمات کتاب یا مجله باشد. هر خلاقیتی که می توانید برروی فونتها و نوشته اعمال کنید تا نوشته های پوستر شما شبیه کتاب داستان نباشد!

نکاتی در طراحی پوستر

استفاده از المانهای فونت و فرم و رنگ با آن شیوه که در مبحث عناصر تشکیل دهنده پوستر به آن اشاره کردیم، قانون و قاعده بی قید و شرط برای طراحی پوستر نیست و موقعیت و خلاقیت طراح است که فرم، شکل، رنگ و فونت و در نهایت تصاویر را کنار هم می چیند. بهتر است قبل از هرچیز به طرح های ساختار شکنانه نیز فکر کنید. زیرا ساختارشکنی، در بیشتر موارد، پویایی را نشان می دهد و نشان می دهد در پشت طراحی شما تفکری سوای قوانین و قواعد تکراری و کلیشه ای وجود دارد.

همیشه زیبایی، در شلوغی و تصاویر زیاد نمی باشد. گاهی زیبایی در سادگی خلاصه می شود و باید به سادگی بیشتر فکر کنید. زیرا مفاهیم بصری در تصاویر ساده تر، زودتر و سریعتر، راحت تر و مستقیم تر منتقل می شوند و همیشه تاثیر گذاری در انتقال سریع مفهوم میباشد. چون پوستر یک وسیله تبلیغاتی است بنابراین پیام آن نباید مبهم باشد و برداشت های متفاوتی از آن شود. این موضوع به اثر بخشی پوستر ضربه وارد میکند.

برای طراحی پوستر هیچ قاعده و قانون حتمی وجود ندارد. البته معتقدیم اصولا در طراحی گرافیکی، قانونی مشخصی وجود ندارد. طراح گرافیک از محدود شدن بیزار است و دوست دارد حرف اول و آخر، خلاقیت و ایده های او باشد و این، یک اثر گرافیکی را قانونمند و هدفمند می سازد. پس الهام بخش اندیشه و ایده های خلاقانه خود باشید تا طرح زیبا و تاثیر گذاری را بر صفحه طراحی خود خلق نمایید.

پوستر باید به گونه طراحی و چاپ شود که قابلیت نصب را داشته باشد. زیرا در نهایت قرار است از جایی آویزان گردد یا در نقطه ای نصب شود.

اصولا برای پوستر، ابعاد مشخصی وجود ندارد. ابعاد پوستر معمولا بزرگ است و حداقل درقطع A3 طراحی و چاپ می گردند.اما قطع دقیق A3 به دلیل پرت زیاد کاغذ چندان استفاده نمی شود
پوستر عمدتا در سه قطع استاندارد است:
35 در50 سانتی مترB3  
50 در70 سانتی متر B2
70 در100 سانتی متر B1


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


shomal24

مهدی

shomal24

http://shomal24.loxblog.com

گـــــــــــــــــــــرافیک

آموزش نکات مهم برای طراحی یک پوستر تبلیغاتی

گـــــــــــــــــــــرافیک

به وبلاگ من خوش آمدید، امید وارم مطالبی که در وبلاگم قرار میدم براتون مفید باشه . خواهش می کنم اگه پیشنهاد و یا انتقادی دارید حتماً در قسمت نظرات بنویسید... موفق باشید. به وبلاگ من خوش آمدید

گـــــــــــــــــــــرافیک